Vyzkoušejte ho také

Bílý čaj je nesmírně výjimečným druhem čaje, což obnáší velmi náročné a zcela specifické pěstování a následný sběr.
Velmi křehké čajové lístky rostliny camellia sinensis se sbírají vždy ručně koncem března a začátkem dubna. Jednotlivé lístky se vybírají velmi pečlivě. Bílý čaj má několik druhů, některé se vyrábí z mladých pupenů čajovníku, které jsou pokryté jemným chmýřím, některé z pupenů a nejmladších lístků čajovníku. Lístky se posbírají a nijak neupravují, pouze se nechají zavadnout a pak se suší na slunci. Proces sběru je velmi náročný, ale výsledek za to rozhodně stojí. Přesvědčte se o jeho fantastické chuti ještě dnes.

Pěstování a sběr

Bílý čaj má po vylouhování světlou barvu a znalci čaje jej považují za naprostou čajovou špičku.

Vyzkoušejte ho také
Ohodnoťte příspěvek